Het verhaal van Renske

"Weer in je eigen kracht terugkomen"

Toen alle behandelingen klaar waren, dacht ik dat ik weer snel volledig kon werken. Vanaf nul moest ik alles weer opbouwen. Ik zat een heel jaar volledig in de ziektewet. Het was een hele uitdaging om fysiek en mentaal te groeien. Na een aanbeveling vroeg ik aan mijn werkgever of Stap Nu mij daarbij mocht begeleiden. De begeleiding was prettig om mezelf te beschermen als ik te hard van stapel zou lopen, maar ook als ik te veel gepusht zou worden vanuit de werkgever.

Het was heel fijn om bijgestaan te worden in de procedures die bij de Wet Poortwachter horen. Op je zwakste punt heb je daar eigenlijk geen energie voor. De coach kan begeleiden bij elke actie; zoals probleemanalyse, plan van aanpak, begeleiding 1e spoor (eigen werk) of 2e spoor (ander werk) maar ook de eventuele WIA aanvraag.

Mijn coach Niekbert Phaff heeft me geholpen bij een gesprek met de verzuimadviseur, om te voorkomen dat ik over mijn grens heen zou gaan door sneller op te bouwen. Hierdoor ontstond er ook meer begrip bij mijn werkgever. Ook bij de WIA aanvraag kon hij ondersteunen. Die bleek achteraf gelukkig niet nodig omdat ik net voor de deadline weer mijn volledige uren werkte.

Het mooiste inzicht dat ik kreeg was dat de diepste dalen je daarna ook weer veel verder kunnen brengen. Al snel wist ik dat mijn huidige functie goed bij mij past, welke kwaliteiten ik verder kan ontwikkelen en waar deze niet liggen zodat ik die onderdelen kan vermijden. Door handvaten en inzichten aangereikt te krijgen, sta ik veel meer in mijn eigen kracht. Het is minder hard werken als je doet wat bij je past en waar je blij van wordt. 

Dagelijks ben ik nog met energiemanagement bezig. De ene dag is de andere niet en zelfs een jaar later merk ik nog vooruitgang. Voor mij was het ook nodig om beter grenzen aan te geven. Door hierin gecoacht te worden, is het natuurlijker gaan voelen.  

Tijdens mijn re-integratieperiode heb ik een boek geschreven, wat mij enorm heeft geholpen bij de verwerking en opbouwen van werkuren. Met het boek "Kill the bastard" wil ik lotgenoten helpen door inspiratie te geven wat er allemaal mogelijk is. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan goede doelen voor borstkanker.

Op een goede verantwoorde manier met ups en downs werkte ik na tien maanden weer mijn volledige uren. Uit een drijfverenmeting (ODC) die ik deed kwam ook naar voren dat coaching bij mij zou passen. Ondertussen heb ik daarvoor een interne opleiding gedaan. Ik werd bij de oefengesprekken enthousiast van het coachen en ik wil dit nog verder ontwikkelen omdat ik het fijn vind om anderen in een soortgelijke situatie te helpen vanuit mijn eigen ervaring. Zo kan een nare periode ook iets goeds teweegbrengen.

Mijn advies aan lotgenoten:

"Aanvaard hulp van een expert bij je re-integratie en modder niet alleen aan".

Renske+van+schie

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten