Het verhaal van Lotte

In 2021 maakte ik kennis met Stap Nu en ben ik begonnen met een Werkfit-traject vanuit UWV. Ik zat inmiddels al bijna een jaar in de Ziektewet en hoewel mijn klachten niet verminderd waren, wilde ik wel heel graag weer iets gaan doen. 

Mijn coach bij Stap Nu, Corien Plaisier, begreep dat als geen ander. Ze zei: “Laten we eerlijk zijn, het is niet normaal dat jij als dertiger ziek thuis zit”. Niet dat ze daarmee mijn klachten bagatelliseerde, integendeel. Ze benadrukte juist het feit dat ik ondanks mijn chronische ziekte de mogelijkheid moest hebben om te kunnen werken. Corien begreep heel goed waar ik mee worstelde. Het wel willen, maar niet kunnen. Of in ieder geval niet meer zoals voorheen. Van haar heb ik geleerd dat dat een proces is en daar heeft ze mij ook de tijd voor gegeven. Het heeft namelijk wel wat tijd gekost voordat ik toe was aan verandering. Het stuk acceptatie moest eerst komen, voordat ik kon kijken naar de mogelijkheden binnen de grens van mijn lichamelijke beperkingen. Voor mij was dat een andere manier van werken, met het gebruik van hulpmiddelen en door meer te luisteren naar mijn lichaam en wat het nodig heeft.

Inmiddels ben ik bezig met vrijwilligerswerk en ben ik onlangs gestart met een werkervaringsplek binnen Stap Nu. Ik vind het ontzettend fijn om weer te kunnen werken, om de ruimte te krijgen om te kijken wat ik kan binnen mijn mogelijkheden, om iets te kunnen bijdragen en weer mee te doen in de maatschappij. En om zo mijn wereld te vergroten en niet alleen maar bezig te hoeven zijn met ziek zijn.

Ester brama persoonlijke verhalen stapnu

Fotocredits: Frank van Beek - Spierfonds

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten