Het verhaal van José

Stap Nu is mij geadviseerd vanuit het UWV omdat Stap Nu professionals heeft die mensen kunnen begeleiden vanuit ervaring. Een ervaring die hen eenzelfde soort pad heeft laten lopen. 

Ik ben bij Stap Nu gestart met mijn traject bij Marieke Senden, ondanks dat ik eigenlijk al een ander traject voor mezelf gevonden had, waar ik in eerste instantie mee zou starten. De reden waarom ik op het laatst toch wisselde was dat ‘ervaringsaspect’ én omdat dit persoonlijker aanvoelde. Echte aandacht voor het individu, zodat maatwerk van toepassing kon zijn. Therapie die ‘ik’ ook echt nodig had. 

Ik ben de afgelopen periode meermaals van streek of onder de indruk geweest van een ervaring of ontdekking op mijn ontwikkelpad. Telkens wist Marieke mij uit de waanzin van dat moment te halen, door dóór de storm heen te kijken en me terug te brengen naar de basis. De basis die voor iedereen - en dus ook voor mij - écht nodig is. Mijn tocht/leerpad is een jungle en ze reikt me met regelmaat een oase, een rustmoment of een inzicht aan, wat mij helpt het pad (terug) te vinden. Ik ben op weg naar de normale bewoonde wereld, uit die jungle.   

Ik ben immens blij dat ik op sommige momenten kan vragen ‘Heb jij dit ook ervaren?’, ‘Hoe heb jij dit aangepakt?’ en ‘Wat waren jouw struikelblokken?’. Het helpt mij namelijk te realiseren dat het een weg is met pieken en dalen, dat een terugval zéér pijnlijk maar vooral normaal is én dat ik de handvatten die ik nu krijg en leer toe te passen, de rest van mijn leven ga gebruiken. 

Inmiddels ben ik op een punt beland dat ik me realiseer dat ik kwetsbaar mag zijn en hulp kan vragen. Dat wil nog niet zeggen dat ik dat dan kan toelaten op de momenten dat het van toepassing is. Daarmee wil ik aangeven dat het hebben van het inzicht over beter met mezelf omgaan en het vervolgens ook echt te doen in stappen plaatsvindt. Dat dit traject ook broodnodig is en dat mijn vermoeidheid en gebrek aan energie niet voor niks is. 

Als ik terugkijk naar waar ik een jaar geleden was en waar ik nu ben, is dat een wereld van verschil. En/maar ik ben er nog niet. Ik ben nog ‘work in progress’. We komen er wel. Ik ben blij met de ruimte die ik krijg en dat ik aan dit traject bij Stap Nu kan deelnemen. 

Vragen aan aan mij? Stel ze!
Zit je in een soortgelijke situatie en heb je vragen of twijfels over een coachtraject? En wil je hier eens over sparren met iemand ‘die aan dezelfde kant van de tafel zit’? Dan mag je gerust contact met mij opnemen. Mail dan naar communicatie@stap.nu. Stap Nu brengt je vervolgens met mij in contact zodat wij er laagdrempelig over kunnen praten. Gun het jezelf. 

Ervaringsverhaal+jose+eerens.

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten