Het verhaal van Erica

Nadat ik geconfronteerd werd met een chronische aandoening stond mijn wereld op zijn kop. Ik raakte mijn baan kwijt en dacht: ‘dit is het’. Ik geloofde dat ik niets meer kon en dat mijn werkende leven erop zat. Ik had het hier moeilijk mee en kon de situatie niet accepteren.

UWV werkfit-traject
Vanuit het UWV werd mij na een tijdje een Werkfit-traject aangeboden waarna ik terecht kwam bij Stap Nu. Samen met mijn coach Dyon Klaassen ben ik aan de slag gegaan. 

  • Allereerst hebben we gefocust op mijn vitaliteit en het thema energiemanagement. Ik leerde activiteiten te doseren / in te plannen en dingen te doen waar ik energie van krijg.
  • Ook heb ik mijn kernwaarden in beeld gebracht. Hierdoor kreeg ik beter zicht op wat ik belangrijk vind en waar het leven voor mij om draait. Langzaamaan merkte ik dat ik beter in mijn vel kwam te zitten.

Opbouwen van meer (zelf)vertrouwen
Bij Dyon kon ik mijn ei kwijt en ik vond het fijn dat hij onafhankelijk was. Ook gaven de gesprekken mij inzicht in wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Dit zorgde voor meer zelfvertrouwen.

Dit vertrouwen werd versterkt door het vrijwilligerswerk dat ik een aantal uur per week deed bij een buurthuis. Het contact met de mensen deed mij goed en stap voor stap leerde ik ook op het werk omgaan met mijn chronische aandoening. Mijn belastbaarheid groeide en dit deed mij beseffen dat er - geheel tegen mijn verwachting in -  toch nog mogelijkheden waren op een (betaalde) baan. 

Terug naar een betaalde baan
Tegen het einde van het traject was ik klaar om de stap naar een betaalde baan te maken. Samen met Dyon ben ik op zoek gegaan naar passende vacatures en heb ik mijn CV bijgewerkt. Ook ben ik ondersteund bij het schrijven van een motivatiebrief en de voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

Verrassend snel kreeg ik uiteindelijk positief nieuws en kon ik als gastvrouw aan de slag binnen een zorginstelling. Een stap waar ik ongelooflijk blij mee ben! Inmiddels draai ik een aantal maanden mee en heb ik het erg naar mijn zin. Ik vind uitdaging in de werkzaamheden, heb leuk contact met de collega’s en cliënten en ben weer van toegevoegde waarde. Ook start ik vanaf volgend jaar met een opleiding. Ik ben dan 59, wie had dat gedacht!

Leren kijken naar wat er wél kan
In de afgelopen maanden heb ik, met behulp van mijn coach, stap voor stap geleerd om te kijken naar wat er wél kan. Ik vond de begeleiding erg prettig en ben Dyon dan ook heel dankbaar. Ik heb aan mijzelf laten zien dat ik meer kan dan ik had verwacht. Hierdoor kijk ik vol vertrouwen naar de toekomst!

Erica+vis

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten