Het verhaal van Beppie

Beppie deelt hieronder haar ervaringen over hoe ze tijdens haar re-integratie door haar coach Jeanine Polman is begeleid.

Beppie heeft te maken met een palliatieve diagnose. Voorheen werkte zij 28 uur per week. Gedurende ons begeleidingstraject heeft ze - na haar uitval - weer opgebouwd naar 20 uur per week. Zij werkt al meer dan 40 jaar bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en wilde graag blijven werken in haar eigen werk bij de trombosedienst als doseeradviseur.

In het onderzoeken van haar belastbaarheid, waarbij we – naast re-integratie in haar eigen werk - ook naar werk bij een andere werkgever hebben gekeken (spoor 2), heeft ze een terugval ervaren.

We hebben in regelmatige afstemming met haar leidinggevende en de Casemanager Health naar een zo optimaal mogelijke oplossing in eigen werk gezocht, passend bij haar huidige belastbaarheid. Nu werkt Beppie ongeveer 16 uur per week, verdeeld over 3 dagen.

"Ik wil graag mijn ervaringen met Stap Nu delen.

In april 2020 werd er bij mij voor de 2e keer borstkanker geconstateerd.

Omdat ik de 1e keer geen begeleiding had in dit traject, was het voor mij al snel duidelijk dat ik het dit keer anders zou doen. Ik wilde op tijd mijn grenzen aangeven, maar hoe doe je dat?

Doorverwijzing door mijn werkgever
Door mijn werkgever JBZ werd ik in januari 2021 doorverwezen naar Stap Nu en Jeanine Polman werd mijn coach. Omdat het midden in de Corona tijd was, hadden we de eerste keren contact via zoom. Ze leerde mij wat mijn natuurlijke kracht is en wat gedrag is wat ik had aangeleerd, maar vooral leerde ze mij te onderzoeken wat mij energie gaf. Door goed naar mijzelf te kijken en duidelijk mijn grenzen aan te geven werd het contact met collega’s veel beter, en wisten zij wat ze aan mij hadden.

Ondersteuning van Stap Nu
De eerste keer keek ik vooral naar wat er van mij verwacht werd, in plaats van wat ik eigenlijk aankon. Dit betekende dat ik ver over mijn grenzen ging. Deze keer had ik ondersteuning van Stap Nu.

Nadat we spoor 1 en spoor 2 hadden onderzocht bleek dat het werk wat ik nu doe heel goed aansluit en haalbaar is. Ik ben wel minder gaan werken en ik werk 1 dag vanuit huis.

Door de goede en fijne begeleiding van Jeanine zit ik goed in mijn vel en kan ik goed omgaan met mijn ziek zijn. En heb ik een evenwicht in mijn privé en werk gevonden.

Beppie Oosterbaan"

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten