Het verhaal van Brenda

Connie - mijn coach bij Stap Nu - kwam op mijn pad nadat ik al geruime tijd aan het worstelen was met mijn leven na kanker. Afgekeurd zijn, graag willen werken en zoekend naar een balans met een jong gezin; het was een lastige periode.

Ik vond vooral de herkenning fijn, iemand die écht snapt hoe het voelt om na kanker door te willen leven, en te willen werken. Daar waar anderen erg gericht lijken op kijken naar je kwaliteiten, mogelijkheden en zoeken naar passend werk leerde Connie mij stil te staan. Eerst rust inbouwen. En vanuit die rust gaan ordenen. Wat is er gebeurd, hoe sta je daar nu in en wat heb je nodig om verder te kunnen? Een lastige, confronterende periode. Maar voor het eerst sinds 4 jaar lukte het me om de gebeurtenissen een plekje te geven. Te leren kiezen voor mezelf, te leren kijken naar wat energie kost en wat energie oplevert, en hoe ik daar mee om kan gaan.

Na deze beginperiode zijn we gaan kijken naar kwaliteiten en valkuilen. Meer gericht gaan zoeken naar werkzaamheden die passend zijn bij de huidige situatie. Maar altijd vanuit rust, ruimte en tijd. Ik vond dit heel prettig. Connie gaf me handvaten, trapte op de rem en hield me een spiegel voor. Voor mij van absolute meerwaarde omdat ik wist dat ze begreep waar ik doorheen moest.

Connie heeft me geholpen om dicht bij mezelf te komen, los te komen van alle ruis die er was op werkgebied. En zo kon ik op zoek naar een werkplek die bij me past, en die ik heb gevonden.

Voor mij is dit een laatste puzzelstukje wat past. Na bijna 5 jaar kan ik zeggen dat mijn leven nooit meer zal zijn zoals het was voordat ik kanker kreeg, maar dat het goed is zoals het is.

Het traject bij Stap Nu is voor mij van enorm grote waarde geweest en ik ben blij dat ik die mogelijkheid heb gekregen. Ik kan werkgevers van harte aanraden om werknemers tijdens en na kanker een traject onder de deskundige begeleiding van Stap Nu aan te bieden.

Brenda+dasselaar+1

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten