Het verhaal van Anne

Ik was 27 toen ik borstkanker kreeg en door alle behandelingen uitviel op mijn werk. Na de behandelingen had ik zin om mijn oude leven inclusief mijn werk als communicatieadviseur weer op te pakken. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn concentratie, geheugen en energieniveau vielen me zó tegen. Kon mijn leven ooit weer normaal worden? En kon ik nog wel functioneren op mijn werk? Dankzij de begeleiding van Stap Nu kan ik inmiddels volmondig ‘ja’ antwoorden op beide vragen.

Stappen zetten
Gelukkig kreeg ik de kans om bij mijn eigen werkgever in mijn eigen functie te re-integreren. De P&O-adviseur bracht mij in contact met Jeanine van Stap Nu. Dat contact voelde direct als een warm bad. Het is zó fijn om een coach te hebben die uit eigen ervaring weet hoe kanker je leven beïnvloedt, ook als de behandelingen achter de rug zijn. Ik zag Jeanine elke twee weken en tijdens corona spraken we elkaar op afstand. Jeanine coacht op een heel natuurlijke en prettige manier. Aan de hand van de ODC-drijfverenmeting richtte ze zich op de competenties en kwaliteiten die ik verder kon ontwikkelen. Ook hield ze me vaak een spiegel voor bij het reflecteren op (werk)situaties en mijn eigen gedrag. En ja, dat was soms heel confronterend. Maar mijn eigen gedrag is het enige waarop ik invloed heb. En dat leerde me om milder voor mezelf te zijn, voor een goede balans tussen werk en privé te zorgen en beter mijn grenzen aan te geven.

Zin in de toekomst
Nog steeds is het niet altijd even gemakkelijk. Ik heb nog dagelijks last van de behandelingen en ik moet daarom heel bewust keuzes maken. Niet en-en, maar of-of. Jeanine heeft mij weer het vertrouwen in mezelf teruggegeven. Ook de aandacht die Jeanine voor mij als persoon had, waardeer ik nog elke dag. Ze richtte zich niet alleen op het werkaspect, maar keek juist ook naar de zaken eromheen. Door haar heb ik weer de regie over mijn leven terug en ben ik trots op waar ik nu sta. Ik gun iedereen begeleiding van Stap Nu en zeker een coach zoals Jeanine.

Anne+hoitink+1

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten