Het verhaal van Jessica

Jessica heeft in 2016 en 2020 leukemie gehad, wat gepaard ging met pittige behandeltrajecten. Eind 2021 kwam ze bij Stap Nu terecht.

Na 1 jaar in de ziektewet en nog niet meteen een einde in zicht, wilde ik wel graag beginnen met werken aan mijn herstel. Ik had op dat moment geen werkgever en kwam na wat speurwerk bij Stap Nu uit. Vanaf het begin was het contact makkelijk te leggen en met hulp van Stap Nu, ben ik via het UWV begonnen aan een Werkfit traject.

Op het kantoor in ’s-Hertogenbosch heb ik mijn intake gedaan bij mijn coach Jeanine Polman. Ik vond het zelf erg spannend en ook wel lastig; “wat verwacht ik nu van dit traject?”. Gelukkig voelde ik me bij Jeanine al snel op mijn gemak en hebben we besproken waarom ik hier nu was. Omwille van corona hebben wij vele afspraken online gedaan, maar ook dan was het contact altijd meer dan prettig.

Wat Jeanine erg goed kan en wat ik ook nodig had was spiegelen, wat waren de gevolgen van mijn behandelingen in het ziekenhuis? Niet alleen arbeid-gerelateerd, maar ook kijkend naar mijn persoonlijkheid, levensstijl en de inrichting hiervan.

Ik zit zelf niet graag stil en had de lat erg hoog gelegd, ik vond dat ik ook moest kunnen wat andere 24-jarigen konden. Vele uren hebben Jeanine en ik hier ingestoken en langzaam maar zeker kreeg ik het besef dat ik de enige was die uiteindelijk tegen die muur aan zou lopen. Door al deze uren en het inzetten van tools heeft Jeanine mij ook gecoacht in wat mijn natuurlijke kracht is en waar ik deze in kan zetten. Ik leerde zo een hele nieuwe kant van mezelf inzetten. 

Dit heb ik dan ook zeker gedaan. Het afgelopen jaar heb ik gewerkt in de kinderopvang. Samen met Jeanine en mijn werkgever kon ik een goede arbeidsbelasting opbouwen - niet zonder hobbels - maar met een goed vangnet en coaching om scherp te blijven kijken.

Daarom ga dit jaar voor een nieuwe uitdaging met minder fysieke belasting, maar met andere nieuwe mogelijkheden. Ook ga ik door met de coaching bij Jeanine en start ik met een “Naar Werk” traject. Daarin gaan we samen op zoek naar de juiste route om te kunnen doen waar mijn hart ligt, maar met beleid en rust om niet aan mijzelf voorbij te gaan.

Jessica Hakkert

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten