Het verhaal van Susan

Vanaf het begin van mijn traject borstkanker voelde ik me begrepen bij Stap Nu en kon ik mijn persoonlijke ervaringen, zorgen en visie delen. Bij Stap Nu weten ze haarfijn aan te voelen welke fases je doorloopt in een dergelijk ziektetraject, want het is een rollercoaster.

Juist in de tweede helft van mijn ziekte, “het herstel”, heb ik enorm kunnen leunen op de kracht en expertise van Stap Nu. Ik voelde echt dat ik niet alles zelf hoefde op te lossen. Gebeurtenissen aanvaarden, accepteren, omarmen en waarderen wie je zelf bent en vanuit je ervaringen je “Nieuwe Ik” vol vertrouwen ontdekken. Want kanker blijft nou eenmaal een onderdeel van je leven.  

Inmiddels heb ik mijn werk weer hervat en ben ik blij dat ik mijn aandacht weer kan vestigen op andere dingen. Daarin ontdek ik, samen met mijn collega’s, mijn “Nieuwe Ik” in werkomgeving. En het helpt enorm om te kunnen zeggen waar je kracht ligt en waarin je jezelf opnieuw moet ontwikkelen/hervinden. Met een goed team om me heen gaat dat zeker lukken.

En als ze mij nu vragen: “Ben je veranderd door Kanker?”. Dan kan ik volmondig en met trots zeggen, “Ja!”.

Susan+van+vliet

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten