Het verhaal van Richard

Met medewerking van het UWV ben ik met Stap Nu in contact gekomen. Het UWV heeft me uitgelegd wat zij doen en wat ze voor mij zouden kunnen betekenen.

In een vrijblijvende afspraak maakte ik kennis met mijn eerste coach en wat later (door haar vertrek) met mijn nieuwe coach Jeanine Polman. Zij kwamen beiden heel professioneel over en vertelden me hoe Stap Nu me zou kunnen begeleiden.

Op zoek naar andere invulling qua werk
Door mijn uitval met verschillende zware epileptische aanvallen, was ik niet meer in staat om mijn beroep als heftruckchauffeur uit te oefenen. Ik moest op zoek naar een andere invulling.

Tijdens de begeleiding door Jeanine hebben we verschillende oefeningen gedaan en heb ik uitgezocht wat ik kan en wilde. En samen hebben we mijn CV en motivatiebrief opgezet voor nieuwe zoekrichtingen.

Hierbij werd ik ook gestimuleerd om binnen mijn eigen netwerk contacten te leggen. Via een kennis heb ik gevraagd of ik mee mocht lopen op Scholengemeenschap Het Hooghuis, bij mij in de buurt. Ik wilde uitzoeken of het werken als conciërge iets voor me zou kunnen zijn. Jeanine heeft me hierbij enorm ondersteund, ook door ideeën aan te dragen hoe ik dat allemaal kon aanpakken. 

Opnieuw solliciteren
Toen ik zover was dat ik kon solliciteren, heb ik dat ook gelijk gedaan door een open sollicitatiebrief naar Het Hooghuis te sturen. Het meelopen in het werk als conciërge was me erg goed bevallen. Vanuit mijn jarenlange ervaring bij het Rode Kruis wist ik ook hoe om te gaan met jeugd.

Met de ondersteuning van mijn coach ben ik toen eerst in een werkherstelplek gestart als assistent conciërge op locatie Zuid. Het voelde goed om - na zo’n lange tijd stilzitten - weer aan het arbeidsproces deel te nemen.

Toenemend zelfvertrouwen
Vanaf dat moment merkte ik - met name door de driehoeksgesprekken met mijn nieuwe werkgever - dat mijn coach Jeanine me heel veel ondersteuning bood en me ook goede handvatten gaf. Dit versterkte me in mijn groeiende zelfvertrouwen en hoe ik dingen kon aanpakken, of er net iets anders mee kon omgaan.

Persoonlijke groei met als resultaat een vaste baan
In dit traject ben ik enorm gegroeid, niet alleen in zelfvertrouwen maar ook in werkvermogen. En inmiddels heb ik na de werkervaringsplaats en een jaarcontract, zelfs een vaste aanstelling!

Ik ben Stap Nu daarom dankbaar voor alles, in hoe ze me hebben ondersteund. Ik ben trots op mezelf en kan me nu dus weer lekker concentreren op mijn werk.

Dank & aanbeveling
Ik wil nogmaals de organisatie Stap Nu - en in het bijzonder Jeanine Polman - enorm bedanken voor al haar en hun steun aan mij, al was het in het begin best moeilijk. En graag bedank ik ook mijn coach van het UWV voor de tip om met hun in zee te gaan. 

Daarnaast raad ik iedereen die met een gezondheidsprobleem zit en daardoor geen werk kan vinden aan om eens contact op te nemen met Stap Nu. Zij kunnen je zeker helpen, als je ervoor openstaat natuurlijk. Ik weet in ieder geval uit eigen ervaring dat zij je kunnen helpen.

Richard+van+hirtum

Meer informatie

Meer ervaringsverhalen

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer

Sluiten